Hotel met sauna

Het Van der Valk hotel met privé sauna zorgt voor de ultieme Texel-ervaring. Optimaal ontspannen in de sauna na een dag van inspanning en avonturieren over het eiland, zorgt voor een extra boost energie én diepe(re) slaap. Onze sauna is exclusief voor hotelgasten en alleen beschikbaar op basis van reservering. De sauna is toegankelijk voor maximaal 4 personen. U kunt uw saunabezoek via de receptie inplannen. De sauna is geopend van 10:00 tot 21:30 uur. De sauna beschikt over een Finse sauna, (koude) douche, toilet en omkleedmogelijkheid. Wij verhuren geen slippers en badjassen.

VAN DE SAUNA IN DE PUB

U kunt uw verblijf in ons hotel met sauna nog aangenamer maken door na uw saunabezoek een afzakkertje te drinken in onze sfeervolle pub. In de sauna kan de lichaamstemperatuur tot 39 graden Celsius oplopen. De bloedvaten verwijden zich en de zweetklieren worden in werking gesteld. Tijdens een saunabezoek raakt men veel vocht kwijt. Omdat het vocht uit het bloed wordt gehaald, zal dit in volume afnemen en daarmee daalt de bloeddruk. Daarnaast werkt de saunawarmte ontspannend op de geest en op uw spieren en gewrichten. Het is wel essentieel om de wellness ‘koel’ te eindigen, door onder de koude douche te gaan staan. De afkoeling werkt verfrissend en heeft een stimulerende werking op belangrijke organen. Als het hoofd weer koel is, moet ook de vochtbalans weer op peil gebracht worden. Water is uiteraard het beste, maar ook (kruiden)thee en fruitwater hebben een gunstig effect. Koffie, zwarte thee en alcoholische dranken hebben eerder een uitdrogend effect. Toch zin in een Texels Juttertje? Vraag er dan een glaasje water bij.

ARRANGEMENTEN IN COMBINATIE MET DE SAUNA 

Van der Valk Hotel Texel –De Koog heeft verschillende arrangementen, allemaal inclusief saunagebruik, mits daarvoor gereserveerd is. Zo is het mogelijk om 3 nachten te overnachten en 2 nachten te betalen. Het 3=2 arrangement bestaat uit drie overnachtingen inclusief ontbijt op basis van 2 personen. Gratis gebruik van de sauna, kosteloos parkeren en gebruik van het WiFi netwerk zijn daarnaast bij het arrangement inbegrepen.

Reserveer het Van der Valk hotel met sauna en plan dan ook uw saunabezoek in!