Kennismaken met

Even kennismaken met ... Richard!

Misschien ken je Richard van Café The Block met het Vliegerlied, dat is gemaakt in zíjn Café The Block.. Misschien ken je Richard ook van het heerlijke steekijs dat hij verkoopt op Texel.. Maar misschien ken je Richard ook gewoon omdat hij bij Van der Valk Hotel Texel-De Koog werkt.

Richard is hier al sinds de verbouwing van het hotel, waar hij ook zijn steentje aan heeft bijgedragen; “beetje schilderen, tapijt eruit halen”. Vandaag de dag zie je Richard vooral in het restaurant, op het terras en in de pub, en Richard is altijd in voor een grap, een grol of een praatje. Richard is supervisor in het hotel, en verkoopt in zijn vrije tijd graag ijsjes op het eiland. Zijn assortiment is beperkt, maar als het aanbod maar goed is, dan maakt dat immers niet uit! Bij Richard koop je een Van Gils vanilleroomijs sandwich, die je vroeger bij de Jamin kocht. “Mijn slogan is: Niet gevaarlijk, wel heel lekker!”, en zo ist.

Als Richard geen ijsjes verkoopt en niet aan het werk is, loopt ‘ie graag even door het bos, of slaat een balletje op de golfbaan. Ook is De Slufter een heel mooi natuurgebied op Texel waar Richard graag wandelt. “Het is soms net een onbewoond eiland. Dat is ook echt wel een trekpleister voor wandelaars”. 

Het leukste aan zijn werk in het hotel vindt Richard het afwisselende en het contact met de gasten. “Dat je de mensen die hier op vakantie zijn, dat je die wat extra’s biedt. Het gastheerschap, de gast net dat stukje extra bieden, wat je dan samen met het team doet. Dat is mooi, dat je dat met z’n allen kan bereiken.”