Bouwen aan de toekomst

2021 | Van der Valk Hotels zet toekan op Hotel De Pelikaan Texel 
Hotel De Pelikaan Texel is sinds 2021 Van der Valk Hotel Texel-De Koog. Hiermee is het eerste Van der Valk Hotel op de Waddeneilanden een feit. Derk Langebeek (4e generatie van de Van der Valk familie) gaat terug naar de roots van zijn oma Corry van der Valk-de Wit (1926 – 2017). 'Oma Corry' is geboren en getogen op boerderij ‘de Vooruitgang’ in De Cocksdorp op Texel. Van der Valk Hotel Texel - De Koog is hiermee een droom die is uitgekomen en waar nieuwe familieverhalen geschreven gaan worden. 

De afgelopen tijd is het nieuwe Van der Valk hotel op Texel aangepast en vernieuwd. Eén ding is echter onveranderd: het hotel staat op een van de mooiste plekjes van Texel, dicht genoeg bij de badplaats De Koog om het badleven mee te maken en toch ver genoeg er vandaan om in rust van het omringende natuurschoon te genieten. Ook de komende tijd staan er veel veranderingen en vernieuwingen op de planning om het hotel uiteindelijk te laten voldoen aan de Van der Valk 4-sterren+ standaard. Lees hieronder op de uitgebreide tijdlijn wat er op de planning staat.

Uitgebreide tijdlijn

Doel: het hotel dusdanig kwalitatief verbeteren zodat het hotel voldoet aan de Van der Valk standaard (4-sterren+).

Op termijn
Na de ingrijpende verbouwing van de Economy kamers, zijn er ook plannen om de achterzijde van het hotel uit te bouwen en daarmee een impuls te kunnen geven aan de faciliteiten van het hotel.

2022 - 2023
De belangrijkste verandering om het hotel 4-sterren+ waardig te maken is het vergroten van de Economy Plus kamers. Vanaf november 2022 tot juni 2023 gaat deze ingrijpende verbouwing plaatsvinden! Bent u benieuwd naar de huidige status?

Informatie rondom verbouwing (nov 2022 - juni 2023)

2022 | Upgraden Comfort en Comfort Plus kamers
Begin 2022 zijn alle Comfort, Comfort Plus en de Mindervalide kamer van nieuw tapijt, meubilair, behang en verlichting voorzien. Hiermee zetten we weer een stap richting de Van der Valk standaard.

2021 | Van 3 naar 4-sterren
Alle veranderingen en moderniseringen die in 2021 zijn doorgevoerd hebben ons in december 2021 een 4-sterren classificering opgeleverd! Natuurlijk zijn we daar hartstikke blij mee!

2021 | Overname hotel en verbouwingen
De Pelikaan is overgenomen door Van der Valk. De nieuwe eigenaren Derk en Lisa hebben allereerst de Economy Plus kamers, de lobby en het restaurant getransformeerd zodat de gasten bij binnenkomst gelijk het 'Valk gevoel' krijgen. 

2020 | Van alle gemakken voorzien
Het hotel beschikt over 61 hotelkamers en diverse appartementen en is in de loop der jaren aangepast aan de tijd.

1973 | Iedere hotelkamer een eigen douche en toilet
Voorzien van alle gemakken en het comfort dat van een drie sterren hotel verwacht mag worden. 

De jaren ’60 | Kamphuis wordt Hotel de Pelikaan
Het Kamphuis werd een hotel, waarbij het restaurant, de lounge en extra hotelkamers gerealiseerd en bijgebouwd werden. Hotel de Pelikaan bestond toen uit 33 kamers en zes gezamenlijke was- en toiletruimtes. 

1940 -1944 | De toeristenstroom neemt af, maar Kamphuis de Pelikaan blijft bestaan
Om ook in de oorlogstijd gasten te blijven trekken, werd een speciale folder uitgebracht waarin stond dat in tegenspraak met vele angstverhalen Texel in totaal ongeschonden toestand verkeerde. En dat men alleen broodkaarten mee moest brengen en al het andere aanwezig was. Maar natuurlijk had de oorlogstijd invloed op de bezetting, ondanks dat de slaapzalen groter gemaakt werden en men kleine huisjes voor 4, 6 en 8 personen op het terrein had gebouwd.

1934 | Bouw van het Kamphuis De Pelikaan
Deze accommodatie beschikte destijds over 80 bedden en een groot buitenterrein waar gekampeerd kon worden. Een treffende omschrijving uit de folder van toen: "De Pelikaan staat op een der mooiste plekjes van Texel, dicht genoeg bij de badplaats De Koog om het badleven mee te maken en toch ver genoeg er vandaan om in rust van het omringende natuurschoon te genieten."