Over ons

Met meer dan honderd hotels in binnen- en buitenland geldt Van der Valk als één van de grootste familiebedrijven van Nederland. Oprichter Martinus van der Valk heeft gezorgd voor ruim 800 familieleden. In januari 2021 nam de familie Langebeek-van der Valk Hotel De Pelikaan op Texel over, daarnaast runt de familie nog twee hotels in het noorden van Nederland. De drie zonen van Tjomme Langebeek en Corry Van der Valk hebben de dagelijkse leiding; Stijn Langebeek in Hotel Groningen-Hoogkerk, Sjoerd Langebeek in Hotel Drachten en Derk Langebeek in Hotel Texel-De Koog.

VAN DER VALK HOTEL TEXEL - DE KOOG
Derk Langebeek gaat terug naar de roots van zijn oma Corry van der Valk-de Wit (1926 – 2017) en bouwt aan de toekomst van Van der Valk Hotel Texel - De Koog. 'Oma Corry' is geboren en getogen op boerderij ‘de Vooruitgang’ in De Cocksdorp op Texel. Van der Valk Hotel Texel - De Koog is hiermee een droom die is uitgekomen en waar nieuwe familieverhalen geschreven gaan worden. Na de aankoop in januari 2021 is het 3-sterren hotel al snel getransformeerd naar een 4-sterren hotel. Het doel van Derk en Lisa is het hotel uiteindelijk zodanig te transformeren dat het voldoet aan de Van der Valk 4-sterren+ standaard. Welke werkzaamheden er gepland staan leest u hier.

EVEN VOORSTELLEN
Mijn naam is Derk Langebeek (4e generatie van de Van der Valk familie) en samen ben ik met Lisa (van Esch) naar het mooie Texel verhuisd, in verband met de overname van Hotel de Pelikaan begin 2021. Wij zij enorm trots dat wij de kans en het vertrouwen hebben gekregen om het hotel te mogen transformeren in Van der Valk Hotel Texel-De Koog. Nadat wij allebei de hotelschool hebben afgerond en jarenlang ervaring hebben opgedaan in verschillende hotels, mogen wij op het prachtige Texel de eerste Van der Valk vestiging op de Waddeneilanden gaan runnen. Wij kijken uit naar een mooie toekomst op de Wadden!

ONZE MISSIE & VISIE
Van der Valk is een naam met kleur. Vol passie en rijk aan historie. We willen dat iedereen bij ons buitenshuis kan genieten van comfort. Comfortabel genieten draait niet perse om luxe, maar altijd om persoonlijk genoegen. Wij begrijpen dit als geen ander en willen buitengewoon comfort toegankelijk maken voor iedereen. Waar dan ook, we zijn een vertrouwd adres. Om te overnachten, te dineren en bijeen te komen. Bij ons vindt iedereen wat hij of zij zoekt: ontspanning en comfort gecombineerd met het eiland gevoel. Onze dienstverlening is afgestemd op de behoeften van onze gasten. Van der Valk is een familiebedrijf dat staat voor vriendelijke service met een verrassende invulling. Opvallend anders. Blijvend vertrouwd. Zo brengen wij persoonlijk comfort dichtbij.