Even kennismaken met ... Dian!

De 20-jarige Dian woont al haar hele leven op Texel. Of ja, op twee jaren na dan. Dian volgt de opleiding Manger/ondernemer horeca in Leeuwarden en woont daar op kamers. Voor haar stage bij Van der Valk Texel – De Koog woont ze weer even op het eiland. Het studentenleven mist ze niet ‘want dat heb ik door Corona nog eigenlijk nog niet meegemaakt’. 

Dian was al bekend met De Pelikaan en de transformatie naar Van der Valk, maar ze was hier nog niet eerder geweest. Voor haar Front Office stage leek Van der Valk haar een leuke plek. ‘Ik hoorde veel goede verhalen en ik kende Marieke al, dus zo ben ik hier terechtgekomen’. Dat het de juiste keuze was, blijkt; Dian blijft ook in de zomer nog bij ons werken en komt misschien zelfs na haar studie terug om hier te werken! Dian heeft deze week te horen gekregen dat ze dit studiejaar succesvol heeft afgerond!

Vakantieplannen voor de zomer heeft Dian nog niet echt. ‘Ja, even een weekje weg met vriendinnen, maar we hebben nog geen concrete plannen.’ Wel is ze laatst nog even een paar dagen met haar vriend naar Antwerpen geweest. ‘We wilden graag een stedenvakantie doen en Antwerpen leek ons leuk. Daar waren we beide ook nog niet eerder geweest.’

In haar vrije tijd doet Dian veel leuke dingen met vriendinnen. Dagjes weg, shoppen in Alkmaar, Haarlem of Amsterdam of lekker het terras op. ‘Op Texel ga ik vaak naar De Smulpot in Den Burg, en ook in De Koog zijn leuke terrasjes te vinden’. De biertjes en bitterballen van het terras sport Dian er weer af met XCORE. Een vrij onbekende sport, waarbij je een buis met zand heen en weer beweegt. ‘Met mooi weer doen we dat buiten, in Den Burg. Mensen kijken ons dan ook aan… Hahaha!’

Elke woensdag hebben de medewerkers van Van der Valk bootcamp. Hoewel Dian wel sportief is, heeft ze nog niet mee gedaan met de bootcamp. ‘Ik hoor van collega’s dat het heel leuk en ook wel zwaar is, maar zelf moet ik dan vaak werken, dus het is er nog niet van gekomen.’ Binnenkort ben je vast wel eens een woensdagochtend vrij, Dian, dan nemen we je mee naar de bootcamp!