Even kennismaken met ... Wilco!

Wilco is de man van de technische dienst, het manusje van alles, de persoon die je moet hebben als er elektra moet worden aangesloten, een Wi-Fi kastje meer of minder nodig is, of wanneer in de badkamer een rand gekit moet worden. Ook haalt hij ’s ochtends met de Van der Valk bus zijn collega’s op bij de boot.

Wilco werkt sinds half maart bij Van der Valk Hotel Texel –De Koog, “maar het lijkt alsof ik hier al jaren zit!”. De diversiteit vindt hij het leukst, de ad hoc klussen en dat elke dag anders is. Hoewel Wilco z’n specialiteit elektra is, wilde hij nooit elektricien worden. Juist dat diverse, dat vindt hij leuk! Wilco kan namelijk ook timmeren en stofferen. Van alle markten thuis dus.

Hij komt oorspronkelijk uit de achterhoek, maar woont al een tijdje op Texel, op Oost, aan de kant van het wad. In de weekenden wandelt Wilco vaak hele stukken langs het wad met de honden. Vakantieplannen heeft Wilco niet; “Ik heb elke dag vakantie! Ik hoef niet zo zeer weg”. Maar goed, wat wil je ook; Wilco woont op de ruimte, heeft een grote tuin, een vijver, en er lopen wat kippen en eenden over het erf. Bij mooi weer is hij wel aan de strandkant van Texel te vinden. Alle vakantie ingrediënten binnen handbereik dus!

Toch lijkt het Wilco ook wel weer mooi om nog eens een campertje te kopen en daarmee rond te toeren, net als 6 jaar geleden. Toen is Wilco met z’n vrouw in de camper naar Marseille gereden, door naar Rome en weer terug. Een rit van zo’n 6000 kilometer. Dat is wel even wat anders dan het ritje naar de boot en weer terug, Wilco!