OMGEVING VAN TEXEL

ONTDEK DE ACTIVITEITEN

Activiteiten

Dagtocht Vlieland

Heeft u altijd al willen eilandhoppen tussen de Nederlandse Waddeneilanden? Breng dan tijdens uw verblijf op Texel een bezoek aan Vlieland! In het hoogseizoen kunt u met de veer ‘De Vriendschap’ als voetganger een enkele reis of dagtocht van Texel naar Vlieland maken en/of andersom.

Achter ons hotel, in de natuur van Nationaal Park Duinen van Texel, ligt het Sommeltjespad: een ontdekkingspad voor jonge kinderen in het bos.  Langs de wandelroute van 1,5 kilometer kunnen de kinderen op zoek naar Sommeltjes. Maar kijk goed om je heen en ontdek nog veel meer dan alleen stenen figuren!

Activiteiten

Fietsen

Wilt u lekker fietsen tijdens uw vakantie op Texel? Huur dan een fiets bij Van der Valk Hotel Texel-De Koog. Of stap op uw eigen meegebrachte fiets. Het eiland kent in totaal 140 kilometer aan fietspaden. Fietsen op Texel is daarom de ultieme manier om niets van het mooie eiland te hoeven missen!

Activiteiten

Wandelen

Het Van der Valk Hotel op Texel, gelegen naast één van de mooiste natuurgebieden van Nederland, is het perfecte startpunt om één van de prachtige wandelroutes op Texel te ontdekken. Verken de prachtige natuur in het naastgelegen natuurgebied Nationaal Park Duinen van Texel.

Activiteiten

Vliegveld Texel

Is het uw droom om ooit eens uit een vliegtuig te springen? Wilt u een unieke- en onvergetelijke ervaring van uw bucketlist afstrepen? Op 8 kilometer vanaf het hotel, bij airport Texel is Paracentrum Texel gelegen.

Van gasten kregen we vaak te horen dat het Voedselbos Texel een superleuke plek is om te bezoeken. Het maakte ons zo nieuwsgierig, dat we zelf ook een kijkje gingen nemen. We kunnen inderdaad bevestigen: het Voedselbos Texel is echt een bezoekje waard!

Activiteiten

Bezoek Den Burg

Op 5 kilometer afstand van het hotel ligt Den Burg; het grootste dorp op Texel! Bijna de helft van inwoners van Texel woont in dit dorp. Het centrum is karakteristiek en de authentieke gevels zijn zeker een fotootje waard. Het dorp is van alle gemakken voorzien.

Speciaal voor de kaasliefhebbers onder ons.. Kaasboerderij Wezenspyk kunt u niet overslaan tijdens uw bezoek aan Texel. Op 7 kilometer afstand van ons hotel bevindt zich deze boerderij, waar u de echte smaak van Texel proeft!