Expeditie Sommeltjespad

Achter ons hotel, in de natuur van Nationaal Park Duinen van Texel, ligt het Sommeltjespad: een ontdekkingspad voor jonge kinderen in het bos. Sommeltjes zijn, volgens de Texelse legende, kleine aardmannetjes of trollen die lang geleden op Texel leefden. Zodra de maan tevoorschijn kwam gingen de levende wezentjes naar de Sommeltjesberg. ‘s Ochtends, bij het zien van de zon veranderden ze in steen. Langs de wandelroute van 1,5 kilometer kunnen de kinderen op zoek naar Sommeltjes. Maar kijk goed om je heen en ontdek nog veel meer dan alleen stenen figuren!

HAPPY STONES

Het is een fenomeen geworden tijdens het coronatijdperk; Happy Stones oftewel Sommeltjes. Een Happy Stone is een steen, die door iemand mooi beschilderd is en vervolgens ergens is neergelegd om de vinder blij te maken. Als je zo'n steen vindt mag je deze meenemen naar huis, of op een ander plekje neerleggen om iemand anders een geluksmomentje te bezorgen. 

DOE MEE!

Wij vinden het leuk, dat het hele eiland Texel wordt opgesierd met Happy Toekan Stones. Doe je mee? Leg jouw versierde steen, met een toekan erop geschilderd of getekend, langs het Sommeltjespad of een andere plek op het eiland. Deel dit op Facebook en/of Instagram met de hashtag #toekanexpeditietexel (eventueel aangevuld met de locatie en tag @valktexel). Doe dit ook als je een Happy Toekan steen hebt gevonden en weer ergens anders opnieuw hebt neergelegd. Regelmatig zullen we leuke berichten opnieuw delen en mooie prijzen verloten onder de makers van de creatieve Happy Toekan Stones op Texel.