Hotel bij Airport Texel – Van der Valk Hotel Texel – De Koog

Op 5 kilometer noordoost van het dorp De Koog en op 10 minuten rijden van het hotel is Airport Texel gelegen. Naast veerdienst Teso, die meerdere malen per dag vaart van- Den Helder naar Texel en terug, kunt u het eiland Texel ook per vliegtuig bereiken. Texel International Airport beschikt over twee start- en landingsbanen die 1.115 meter en 630 meter lang zijn. Per jaar zijn er ongeveer 26.000 vliegbewegingen vanaf het vliegveld en zijn er luchtreizigers afkomstig uit verschillende landen. Bent u een liefhebber van kleine vliegtuigen? Dan kunt u uw hart ophalen tijdens een gezellige middag vliegtuigspotten! Ook voor een rondvlucht boven Texel kunt u bij het vliegveld op Texel terecht.

TEXEL VAN BOVEN

Is het uw droom om ooit eens uit een vliegtuig te springen? Wilt u een unieke- en onvergetelijke ervaring van uw bucketlist afstrepen? Op 8 kilometer vanaf het hotel, bij airport Texel is Paracentrum Texel gelegen. Voor een springcursus, opleiding, parachute- of tandemsprong bent u bij Paracentrum Texel aan het juiste adres! Zowel als beginner en als ervaren parachutist kunt u bij Paracentrum Texel terecht. Met ruim 35 jaar ervaring kunt u met een gerust hart uw eerste parachute- of tandemsprong maken. Pak uw kans en reserveer tijdens uw verblijf op Texel de parachutesprong waar u al zo lang aan denkt en bekijk Texel vanuit de lucht!

Wilt u het gehele eiland vanuit de lucht bekijken, genieten van het prachtige uitzicht, maar liever geen parachutesprong maken? Kies dan voor een zweefvlucht in een zweefvliegtuig of een rondvlucht met vliegbedrijf Tessel Air! Zo kunt u kiezen voor een rondvlucht van 15, 30, 45 of 60 minuten en zal de piloot toelichten wat u vanuit de lucht ziet. Een prachtige ervaring tijdens uw vakantie op Texel!

Bekijk de mogelijkheden van een parachutesprong of rondvlucht boven Texel.

LUCHTVAART- & OORLOGSMUSEUM TEXEL

Bent u nieuwsgierig geworden naar de geschiedenis van het vliegveld Texel? Bezoek dan het Luchtvaart- & Oorlogsmuseum! Dit museum is gevestigd op het terrein van vliegveld Texel en richt zich op de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog van Texel en de geschiedenis van de luchtvaart. Zo kunt u in het museum onder andere lezen over de luchtoorlog boven Texel, de Georgische Opstand en de Atlantikwall.