Het Voedselbos Texel

Van gasten kregen we vaak te horen dat het Voedselbos Texel een superleuke plek is om te bezoeken. Het maakte ons zo nieuwsgierig, dat we zelf ook een kijkje gingen nemen. We kunnen inderdaad bevestigen: het Voedselbos Texel is echt een bezoekje waard!

Voedselbos van 1 april tot 1 november

Van 1 april tot 1 november kun je dit bos bezoeken en zelf fruit, groente en andere gewassen plukken! Hoe leuk is dat?

Boerderijwinkel

Bij aankomst loop je af op een grote kas, de boerderijwinkel. Binnen kun je heerlijk neerstrijken voor een kopje koffie, thee met een huisgemaakt taartje. Pak een boek uit de boekenkast en vertoef heerlijk de hele middag in de kas. Ook kun je hier lokale producten voor thuis shoppen. Wat dacht je van jam of een fles advocaat?

Vers fruit en verse groente plukken

Wil je aardbeien, courgettes, kruisbessen en blauwe bessen plukken, dan ga je naar buiten via de linker kant van de boerderijwinkel. Je loopt via een bospad naar de kas en kunt daar zelf je bakje met bijvoorbeeld aardbeien vullen die je later afrekent bij de kassa. Natuurlijk is het afhankelijk van het seizoen wat er groeit, maar er is altijd wel wat lekkers te vinden!

Een uitje voor alle leeftijden!

Wanneer je in de boerderijwinkel naar rechts gaat, kom je in het Voedselbos, waar ook allerlei dingen groeien, zoals bramen, peren, tomaatjes, walnoten.. De kinderen kunnen hier op de skelter rondrijden, of het kabouterpad volgen. Ga je het kabouterpad bewandelen, dan krijg je (tegen kleine vergoeding) een kaboutermuts en een zoekkaart om zo het bos te verkennen op een speelse manier. Onderweg kom je zelfs kabouterhuisjes tegen!

Het voedselbos is zo ingericht dat je er de hele dag wel kunt vertoeven. Zowel binnen als buiten zijn zithoekjes, genoeg vertier voor de kinderen zoals een zandbak en een labyrint, en de heerlijkste verse producten van eigen bodem zijn er te verkrijgen.

Meer informatie & openingstijden vind je hier. Veel plezier!