De leukste dorpen van Texel

Wist u dat op Texel verscheidene leuke dorpen te vinden zijn? In totaal heeft Texel 7 dorpjes elk met zijn eigen karakter en sfeer. Den Burg is bijvoorbeeld heerlijk om te gaan shoppen. Het hotel ligt op 5 kilometer afstand van Den Burg en het is het grootste dorp op Texel. Een ander leuk dorpje is De Koog. De Koog staat bekend als de badplaats van Texel, maar naast genieten van het strand kunt u hier ook winkelen en dineren. Naast deze twee bekende dorpen op Texel zijn er nog verschillende andere authentieke dorpjes zoals onder andere De Cocksdorp en Den Hoorn. De dorpen hebben alle hun eigen karakter en gezicht. Geniet van het moois dat Texel te bieden heeft en ga op ontdekking uit!

Wat te doen op Texel

De Koog

De Koog is de badplaats van Texel, met sfeervolle winkeltjes en prachtige restaurants is het hier altijd genieten. De Koog ligt op slechts 5 minuten fietsen vanaf ons hotel.

Dorpjes Texel

Den Burg

Op 5 kilometer afstand van het hotel ligt Den Burg; het grootste dorp op Texel! Bijna de helft van inwoners van Texel woont in dit dorp. Den Burg heeft vele souvenirwinkels, delicatessenwinkels met lokale lekkernijen, de leukste boetiekjes en nog veel meer!

Bezienswaardigheden Texel

De Cocksdorp Texel

De Cocksdorp, gelegen op het noordelijke puntje van het prachtige Waddeneiland Texel, is een charmant en pittoresk dorpje dat veel te bieden heeft voor zowel bewoners als bezoekers. De Cocksdorp staat bekend om de gezellige sfeer, de vuurtoren en de natuur.