Bezoek het Maritiem- en Juttersmuseum!

Een uitje voor de hele familie! 

Op loopafstand van Van der Valk Hotel Texel - De Koog bevindt zich het Maritiem- en Juttersmuseum! Ontdek het maritieme heden en verleden, luister naar de juttersverhalen, kijk leuke filmpjes, verbaas u over de vele aangespoelde spullen. In het Maritiem- en Juttersmuseum ziet u de rijke geschiedenis van het strandjutten in beeld en geluid.

Voor de kinderen is er ook van alles te doen: doe een speurtocht, spelletjes, kruip in een échte reddingscapsule of roets van de kabelbaan in onze leuke speeltuin. KIJK, DOE en BELEEF in het LEUKSTE familiemuseum van Texel! Juttersmuseum Flora; een verrassende Tesselse beleving!

Spelen, picknicken, koffie drinken.. alles kan!

In het museumcafé staat de koffie, thee, chocolademelk en frisdrank klaar! Koekje erbij? Probeer de echte Texelse jutterskoek. Ook worden er kleine lunchgerechten geserveerd. Op een zonnige dag kunt u heerlijk op het gezellige terras op de binnenplaats plaatsnemen. Of strijk neer op de ruime picknickplaats op het buitenterrein, terwijl de kinderen aan het spelen zijn in de speeltuin!

Openingstijden en tarieven

Het Maritiem- en Juttersmuseum is het hele jaar door geopend. Klik hier voor de actuele openingstijden. De tarieven voor het museum zijn:

  • Kinderen tot 4 jaar: Gratis
  • Kinderen 4 tot 11 jaar: € 5.25
  • Volwassenen: € 7.25

Wanneer u bij ons overnacht, kunt u uw tickets kopen bij de receptie. Bovendien ontvangen onze gasten een kleine korting op de toegangsprijs. Geef bij het kopen van uw tickets uw gewenste bezoekdag en -tijd door aan onze receptiemedewerker.

Korting entreetickets Maritiem- en Juttersmuseum

Overnacht u bij Van der Valk Hotel Texel - De Koog, dan kunt u de entreetickets voor het museum met korting kopen bij de receptie van het hotel. U betaalt dan € 6,00 voor een ticket voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen (4 t/m 11 jaar)! Geef bij de receptie aan wanneer u een bezoek wilt brengen aan het museum. U ontvangt een toegangsvoucher voor het museum bij de receptie.