Museum Kaap Skil

Wilt u een gezellig dagje uit tijdens uw vakantie op Texel? Bezoek Museum Kaap Skil en ontdek de zeegeschiedenis van Texel! Wist u dat Texel eeuwenlang het centrum van de overzeese wereldhandel was? Tientallen scheepswrakken liggen als tijdscapsules op de bodem van de Waddenzee. Vondsten uit deze historische wrakken zijn te zien in Museum Kaap Skil. De meest spectaculaire vondsten komen uit het 17e-eeuwse Palmhoutwrak, met een waanzinnige, prachtig bewaard gebleven zijden jurk als topstuk.

Reede van Texel

In de 17e eeuw kende elke zeeman De Reede van Texel, de ankerplaats bij Oudeschild. Hier wachtten ze totdat het weer gunstiger werd, schepen werden bevoorraad, gerepareerd, of gelost. Hoe dit eruit zag, ziet u op de zaalvullende maquette in Museum Kaap Skil. De 160 exact nagemaakte scheepjes geven een indrukwekkend beeld van de bedrijvigheid op de Reede. Via de schermen kunt u hun reizen volgen. In de tentoonstelling Wereldreis ontdekt u waarvoor de schepen naar de verschillende windrichtingen gingen.

In het openluchtmuseum achter het entreegebouw is een straatje uit het vissersdorp Skil uit 1900 nagebouwd. U treft er authentiek ingerichte vissershuisjes, een smederij, bakkerij en een nog werkende graanmolen. De jutterij hangt en staat vol met de meest uiteenlopende strandvondsten. Bezoek ook de timmerwerkplaats en de visserijtentoonstelling!

Ook voor kinderen is er veel te beleven in Museum Kaap Skil. Er is een speurtocht en in de vakanties zijn er geregeld kinderactiviteiten. Van mei t/m oktober zijn van dinsdag t/m donderdag ambachtslieden aan het werk in het openluchtmuseum. Bewonder hun vaardigheden en draai uw eigen springtouw bij de touwslagers. Als de jutter zijn verhalen vertelt, hangt iedereen aan zijn lippen. De agenda met activiteiten is te vinden op de website.

Meer informatie en tickets kopen

Museum Kaap Skil is gevestigd in het dorp Oudeschild, op ruim 10 minuten rijden van Van der Valk Hotel Texel – De Koog. Bent u benieuwd naar de openingstijden, tarieven of wilt u een ticket kopen? Bekijk dan de website van Museum Kaap Skil. Heeft u nog geen hotelovernachting op Texel geboekt en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan onze hotelkamers voor uw vakantie op Texel.

Overnacht u bij Van der Valk Hotel Texel - De Koog, dan kunt u de entreetickets voor het museum ook kopen bij de receptie van het hotel. U ontvangt een toegangsvoucher voor het museum bij de receptie. U betaalt hetzelfde tarief als bij het museum en online.