WANDELEN OP TEXEL

Onthaasten in alle seizoenen? Kom dan wandelen op Texel! Het Van der Valk Hotel op Texel, gelegen naast één van de mooiste natuurgebieden van Nederland, is het perfecte startpunt om één van de prachtige wandelroutes op Texel te ontdekken. Verken de prachtige natuur in het naastgelegen natuurgebied Nationaal Park Duinen van Texel. Maak een lange of korte wandelroute op Texel en slenter urenlang door de duinen of trek met de kids De Dennen in. Ook andere gebieden op het eiland nodigen uit voor een stevige wandeling, zoals de Sluftervallei en het Krimbos in het noorden.

WANDELEN INCLUSIEF HOTELOVERNACHTING OP TEXEL 

Wat is er fijner om na een flinke wandeling over het strand, door de duinen en het bos op Texel 's avonds op het eiland in een heerlijk bed te duiken?! We bieden verschillende arrangementen om uw wandelvakantie nog leuker te maken. Denk bijvoorbeeld aan het 3=2 arrangement; dit arrangement bestaat uit drie overnachtingen inclusief ontbijt op basis van 2 personen, maar u betaalt maar voor 2 overnachtingen inclusief ontbijt. Kosteloos parkeren en gebruik van het WiFi netwerk zijn daarnaast bij het arrangement inbegrepen. Een dag langer kosteloos wandelen op Texel dus!

WANDELROUTES OP TEXEL

Het eiland heeft een ruime keuze aan wandelroutes, maar u kunt natuurlijk ook zelf op pad gaan, zonder route. Een groot deel van de Texelse natuur ligt in Nationaal Park Duinen van Texel. Nergens in Nederland vindt u op zo'n beperkte oppervlakte zoveel verschillende landschappen. Het gebied aan de westkant van het eiland heeft duinen, natte duinvalleien, een gevarieerd dennen- en loofbos, kwelders én heidevelden. In Nationaal Park Duinen van Texel zijn veel bewegwijzerde routes die worden aangegeven door paaltjes met een gekleurde kop. Elke kleur heeft een eigen betekenis:

Geel = doorgaande route
Blauw = rondwandeling
Rood = natuurpad
Groen = alleen toegang buiten het broedseizoen

Bij de beginpunten van de wandelingen, vaak bij een parkeerplaats, staan informatieborden waarop ook de lengte van de routes is aangegeven. Bovendien vindt u hier bakjes met informatiefolders.

Wij doen u graag alvast een paar suggesties:

Veel wandelplezier.