Even kennismaken met ... Rico!

Ondanks zijn leeftijd van 25 jaar is Rico toch al één van de vaste gezichten van het hotel. Vijf jaar geleden begon hij als stagiair bij De Pelikaan. Na zijn stage sprong hij vaak met feesten en partijen nog even bij en sinds twee jaar is hij manager van het restaurant. “De gasten die ook al in De Pelikaan kwamen moeten vaak wel eventjes wennen aan Van der Valk. Maar als ze hier dan een bekend gezicht zien, is het ook weer in één keer klaar”.

De coronaperiode was voor Rico tot nu toe de meest interessante tijd in zijn carrière; “We moesten elke keer weer kijken wat binnen onze mogelijkheden lag en daarnaar handelen”. Net als vele andere horecazaken boden ze veel ‘to go’ en afhaal maaltijden aan. Toch is het wel fijn dat alles nu weer een beetje normaal wordt. Rico staat graag in de pub, maar eigenlijk vindt hij alles wel leuk om te doen. “De afwisseling. Dat geen dag hetzelfde is. Dat maakt het altijd leuk en interessant”, aldus Rico.

Rico komt uit Schagen, maar woont nu al een tijdje in Den Burg. In zijn vrije tijd wandelt hij graag door het bos of de duinen. Vooral in coronatijd heeft Rico z’n stappendoel wel gehaald. “Ik werd bijna moe van mezelf, met al dat gewandel”. Zoals een echte restaurantmanager betaamt gaat hij ook graag uiteten; “Soms moet je ook even kijken wat ze in andere horecazaken hebben”.

Onder De Pelikaan werkte Rico met een vast en hecht team, maar met de komst van Van der Valk is het team ook veranderd. Er zijn mensen weggegaan en weer mensen bijgekomen. “We moeten nog wel op elkaar ingespeeld raken. Maar zoiets moet groeien”. De knusse en huiselijke sfeer is wel gebleven. “Gelukkig maar, want dat is ook iets waar gasten voor terugkomen”. Verder is Rico erg te spreken over Derk en Lisa. Vooral het sparren met hen en dat ze je niet laten zitten stelt hij er op prijs. “Ze werken zelf echt hard mee. Dat is erg fijn. Uiteindelijk doe je het toch samen”.

De komende tijd wil Rico de processen verbeteren, zodat alles nog efficiënter gaat werken. “Dat alles nog meer vorm krijgt en dat het nog beter gaat draaien”. The sky is the limit, Rico!