Even kennismaken met ... Willemien!

Als je Willemien zoekt, dan kun je het beste zoeken op een eiland. Ze werkt namelijk op een eiland, ze woont op een (voormalig) eiland, ze gaat graag op vakantie naar eilanden.. maar daarover later meer.

Dertig jaar voordat Willemien op Texel ging werken, was ze receptioniste bij Van der Valk Hotel Wieringerwerf; het hotel van Corry en Tjomme! Toen ze vorig jaar wat op LinkedIn zat, zag ze een artikel over een nieuwe Van der Valk vestiging op Texel! In het artikel werd ook Tjomme z’n naam genoemd. “Die naam hoor je niet veel. Dat moet wel de Tjomme zijn waar ik voor heb gewerkt”, aldus Willemien. Ze stuurde Tjomme een berichtje en inmiddels werkt Willemien alweer een jaar op Texel!

Willemien heeft in het verleden veel receptie en hostess werk gedaan, in binnen- en buitenland! Van hostess op Gran Canaria tot receptiewerk op een grote camping in Duitsland. “Vandaar dat ik het ook niet spannend vind om Duits te spreken. Dat verleer je blijkbaar niet”. Ook heeft ze receptiewerk gedaan bij de strandhuisjes in Julianadorp aan Zee. “Een fantastische werkplek, maar dan moest ik in de winter altijd weer ander werk zoeken, omdat die huisjes van het strand werden gehaald”. 

Dan het andere eiland, of eigenlijk voormalig eiland, waar Willemien woont, namelijk Wieringen! “Je kunt daar heel leuk mountainbiken, achter de dijk”, wat deze sportieveling dan ook weleens doet met een vriendin. Wieringen ligt op ruim een uur reizen van het hotel, maar dat lost Willemien altijd mooi op; na een middag/avonddienst blijft ze in het hotel slapen en de volgende dag draait ze dan een dagdienst waarna ze weer naar huis gaat. Zo combineer je het nuttige met het aangename!

In haar vrije tijd gaat Willemien graag wandelen, fietsen of op vakantie. Vorig jaar is ze nog op Texel geweest met vriendinnen. “De Koog en Den Burg vind ik altijd wel heel erg leuk en gezellig. Daar zijn ook zulke leuke winkeltjes!” Ook zoekt ze graag de wat meer tropische eilanden op zoals Rhodos en Ibiza. “Ik ben denk ik wel zes keer op Ibiza geweest. Dan huren we meestal een ‘Eend’. Heerlijk!”. Ook heeft Willemien al eens eiland ‘gehopt’ in Griekenland. “Dan vlogen we op Mikonos en dan met ons rugzakje op weer naar de veerboot waar de Griekse mensen dan weer stonden van: kom maar hier”. Tot slot heeft ze ook het Van der Valk Hotel op Curaçao van dichtbij bekeken, samen met een vriendin.  We zeiden toch al dat Willemien van de eilanden was?!

Het leukste aan haar werk vindt Willemien toch wel het verwelkomen van gasten en de dynamiek die het met zich meebrengt. Binnenkort kunnen we de gasten zelfs verwelkomen in de gerenoveerde kamers! “Ja, ik heb net weer even gekeken. Het wordt echt hartstikke mooi! Ik vind het ook zo leuk om mee te maken vanaf het begin, van toen het nog De Pelikaan was”. De komende jaren ziet Willemien zichzelf hier nog wel werken, en wij jou ook, Willemien!