EEN KIJKJE IN DE KEUKEN VAN EEN ECHTE SCHAPENBOER

Texel is beroemd om zijn vele schapen. Ze zijn overal te zien op het eiland! In het voorjaar worden bijna 25.000 lammetjes geboren. In totaal grazen dan bijna 38.000 schapen op Texel. Op de Schapenboerderij Texel kunnen lammetjes geknuffeld worden en komen bezoekers meer te weten over de schapenhouderij en het boerenleven: van schapen scheren, schapen opdrijven tot het zien van oude melkmachines. 

Boer Hans Witte, zoon Lennart en dochter Mariska houden hier maar liefst 25 verschillende schapenrassen. Van het vroege voorjaar tot en met eind oktober komen op de boerderij bijna dagelijks lammetjes ter wereld. Als bezoeker kunt u dat van dichtbij bekijken, terwijl de boer uitleg geeft. 

Maar er is meer! Buiten ligt een springkussen en er staat een kabelbaan. En er is een bonte verzameling aan dieren te vinden: kippen, konijnen, geiten, varkens, pony's en een ezeltje. Zin in wat lekkers? Plof neer in een heerlijke stoel met wollen vacht in het restaurant en vergeet niet om rond te kijken in de boerderijwinkel vol met duurzame producten. 

Voor tickets en meer informatie bekijk de website: schapenboerderijtexel.nl