Den Burg

Bruisend dorpje Den Burg

Op 5 kilometer afstand van het hotel ligt Den Burg; het grootste dorp op Texel! Bijna de helft van inwoners van Texel woont in dit dorp. Het centrum is karakteristiek en de authentieke gevels zijn zeker een fotootje waard. Het dorp is van alle gemakken voorzien; u vindt er onder andere een Albert Heijn, Hema, Action en Kruidvat.

Shoppen in Den Burg

Maar naast de winkels waar u de dagelijkse benodigdheden kunt halen, heeft Den Burg vele souvenirwinkels, delicatessenwinkels met lokale lekkernijen, de leukste boetiekjes, ijssalons en bakkerijen waar u de heerlijkste lekkernijen haalt. Bij STEK, Kees de Waal en StijlZ haalt u de mooiste decoraties voor in uw huis. De schapenboet op Texel en Marie staan bekend om hun echte Texelse (schapenwol) producten. Stan & Stacy en JOJO Texel zijn aanraders wanneer u nieuwe kleding wilt shoppen. Daarnaast is er elke maandagochtend markt rond de Groeneplaats. Hier vindt u onder andere groenten, fruit en kaas.

Strijk lekker neer op een terrasje of in een café

Even bijkomen? Op een gezellig pleintje in het centrum vindt u onder andere De Kastanjeboom en Tearoom Timmer. Ook Raaks en Texelse Branding zijn echte aanraders voor een heerlijke lunch of een kopje koffie. Voor een speciaalbiertje bent u bij Café De Slock aan het juiste adres!

Sluit de dag af met een bioscoopbezoek!

Den Burg is bij uitstek hét dorpje waar u gerust een hele dag kunt rondlopen. Geniet van de mooie gebouwen, strijk neer op één van de heerlijke terrasjes of cafés, shop een mooie nieuwe outfit, lokale lekkernijen en souvenirs en de leukste woondecoraties. 's Avonds nog een filmpje pakken? Cinema Texel is gevestigd in een authentiek pand middenin Den Burg en telt twee zalen. Voor het actuele filmaanbod kijkt u hier. Veel plezier in Den Burg!