Toeristische informatie

Ecomare Texel

Gewone zeehonden kunt u zien bij Ecomare op Texel, maar in het wild zijn ze vaak te zien langs de Noordzeekust, vanaf de Waddendijk en bij de vuurtoren op het noordelijkste puntje van het eiland. Wist u dat gewone zeehonden net wilde roofdieren zijn?  Hun scherpe tanden en gestroomlijnde lichaam zijn perfect voor het jagen op vissen. In de Waddenzee komen gewone zeehonden het meest voor. Daar liggen ze bij laagwater op de zandplaten te zonnen en te rusten.

BEZOEK AAN ECOMARE TEXEL 

Tijdens uw verblijf bij Van der Valk Hotel Texel-De Koog kan een bezoek aan Ecomare Texel niet uitblijven. Ecomare ligt vlakbij ons hotel én de populaire standopgang paal 17. Bij Ecomare kunt u buiten en binnen in de bassins zeehonden, bruinvissen en tientallen andere zeebewoners van heel dichtbij bewonderen. Jaarlijks worden er zo’n honderd jonge zeehondjes opgevangen. Wilt u alvast een sneak preview van de zeehonden? Kijk dan mee op de zeehondenwebcam. Voor meer informatie over Ecomare en excursies bezoekt u de website.

TICKETS

Wilt u graag een bezoek brengen aan Ecomare? Koop dan alvast uw tickets bij ons en reserveer een tijdslot. Vanuit het hotel kunt u heerlijk door de duinen of langs de zee naar Ecomare wandelen. Deze wandeling is zo'n 2 kilometer. Onze Front Office medewerkers helpen u graag aan de receptiebalie. Mailen of bellen kan ook: info@valktexel.nl | 0222 - 317 202. 

ECOMARE ARRANGEMENT

Boek ons Ecomare arrangement en geniet van een hotelovernachting op Texel in een comfortabele kamer, inclusief ontbijtbuffet, een driegangendiner in Van der Valk Hotel Texel-De Koog, inclusief entreekaarten voor natuurmuseum en zeehondenopvang Ecomare. Hiermee heeft u toegang tot de boeiende tentoonstellingen over het wad, de zee en de dieren die er leven. In de tentoonstelling Wonderlijk Wad volgt u wetenschappers in hun onderzoek in Waddenstad. En in de Walviszaal zal u zich verbazen over het enorme formaat van een potvis en bultrug.