Ecomare Texel

Gewone zeehonden kunt u zien bij Ecomare op Texel, maar in het wild zijn ze vaak te zien langs de Noordzeekust, vanaf de Waddendijk en bij de vuurtoren op het noordelijkste puntje van het eiland. Wist u dat gewone zeehonden wilde roofdieren zijn?  Hun scherpe tanden en gestroomlijnde lichaam zijn perfect voor het jagen op vissen. In de Waddenzee komen gewone zeehonden het meest voor. Daar liggen ze bij laagwater op de zandplaten te zonnen en te rusten.

Bezoek aan Ecomare Texel

Tijdens uw verblijf bij Van der Valk Hotel Texel-De Koog kan een bezoek aan Ecomare niet uitblijven. Ecomare ligt vlakbij ons hotel én de populaire standopgang paal 17. Bij Ecomare kunt u buiten en binnen in de bassins zeehonden en tientallen andere zeebewoners van heel dichtbij bewonderen. Jaarlijks worden er zo’n honderd jonge zeehondjes opgevangen. Wilt u alvast een sneak preview van de zeehonden? Kijk dan mee op de zeehondenwebcam. Voor meer informatie over Ecomare en excursies bezoekt u de website.

Tickets Ecomare

Wilt u graag een bezoek brengen aan Ecomare? Koop dan alvast uw tickets online en reserveer een tijdslot. Vanuit het hotel kunt u heerlijk door de duinen of langs de zee naar Ecomare wandelen. Deze wandeling is zo'n 2 kilometer.

Openingstijden en tarieven

Ecomare is dagelijks geopend van 9.30 uur tot 17.00 uur. De tarieven voor Ecomare zijn:

  • Kinderen tot 3 jaar: Gratis
  • Kinderen 4 tot 11 jaar: € 10.50
  • Student (op vertoon van studentenpas): € 12.50
  • Volwassenen: € 15.50

Overnacht u bij Van der Valk Hotel Texel - De Koog, dan kunt u de entreetickets voor het museum ook kopen bij de receptie van het hotel. U ontvangt een toegangsvoucher voor het museum bij de receptie en kondigt uw bezoek aan via de website > Selecteer de gewenste bezoekdatum > 'Entree gratis Ecomare'. U betaalt hetzelfde tarief als bij het museum en online. Onze Front Office medewerkers helpen u graag aan de receptiebalie. Mailen of bellen kan ook: info@texel.valk.com | 0222 - 317 202.