FIETSEN OP TEXEL

Wilt u lekker fietsen tijdens uw vakantie op Texel? Huur dan een fiets bij Van der Valk Hotel Texel-De Koog. Of stap op uw eigen meegebrachte fiets. Het fietsknooppuntennetwerk op Texel bestaat uit 57 knooppunten, te herkennen aan duidelijke markeringsborden onderweg. Ook zijn 16 informatiepanelen te vinden met een plattegrond van Texel en daarop de nummers van de fietsknooppunten. Het eiland kent in totaal 140 kilometer aan fietspaden. Fietsen op Texel is daarom de ultieme manier om niets van het mooie eiland te hoeven missen!

VAN DER VALK FIETSVERHUUR TEXEL

Van der Valk Hotel Texel-De Koog biedt de mogelijkheid om een comfortabele fiets te huren tijdens uw verblijf, om alle hotspots op het eiland goed te kunnen bereiken. U kunt kiezen uit een fiets met 7 versnellingen of een E-bike. Hier vindt u meer informatie over het huren van een fiets op Texel en de huur- en annuleringsvoorwaarden.

Reserveer hier gelijk online uw fiets(en)!

FIETSROUTES OP TEXEL

Fietsen op Texel is eenvoudig: u fietst over Texel een route door de bordjes van het Fietsroutenetwerk te volgen van het ene genummerde knooppunt naar het andere genummerde knooppunt. Met het fietsroutenetwerk bepaalt u zelf de route en het aantal kilometers. Onthoud het knooppunt waar u wilt beginnen en stippel met behulp van de Kaart van Texel of met het Fietsknooppuntenkaartje, een route uit, die weer eindigt bij uw eerste knooppunt. Noteer in de juiste volgorde de nummers van de knooppunten en u springt op de fiets om vervolgens gewoon de nummers volgen.

Wilt u een liever een bestaande route fietsen? Vraag naar een fietsroute bij onze receptie of kies uit één van de 13 knooppuntfietsroutes.

Zo kunt u bijvoorbeeld een ‘rondje Texel’ fietsen. U start aan oostkant richting het noorden en fietst over de Waddendijk met zicht over de Waddenzee. Dan langs de vuurtoren en via de duinen van De Slufter en De Muy weer naar beneden. Na De Koog, fietst u langs de duinen en door het bos. Ontdek de verschillende gezichten van Texel en geniet van de fietstocht!

LIEVER HET EILAND ONTDEKKEN OP EEN E-CHOPPER?

Wilt u eens iets anders proberen dan een fiets? Ontdek het eiland op een geruisloos en stoer vervoersmiddel! Boek een E-Chopper! Met deze stoere 'bikes' mag u op de fietspaden rijden en het dragen van een helm is niet nodig. Meer informatie over het huren van een E-Chopper, of gelijk een E-Chopper reserveren? Klik hier!