Duurzaamheid bij Van der Valk Texel De Koog

Bij Van der Valk Texel zetten wij ons in voor een duurzamere toekomst en willen we graag bewust omgaan met onze planeet. We zijn trots om onze voortdurende inspanningen en initiatieven op het gebied van duurzaamheid met u te delen.

Elektriciteitsnet Texel

Op Texel heeft het elektriciteitsnet zijn maximale capaciteit bereikt. Deze ontwikkelingen hebben gevolgen voor ons stroomverbruik. Er wordt hard aan gewerkt om dit probleem op Texel op te lossen. In 2024 hopen wij duidelijkheid te krijgen over eventuele extra ruimte betreft energie.

Op Texel wordt een nieuw elektriciteitsverdeelstation gebouwd voor extra capaciteit op het eiland. Dit station wordt naar verwachting op zijn vroegst eind 2025 in gebruik genomen.

Daarom doen wij als Van der Valk Hotel Texel-De Koog ons best om zo flexibel mogelijk om te gaan met ons energieverbruik. Mocht u vragen hebben dan kunt u te allen tijde terecht bij onze receptie. (Voor meer informatie kunt u kijken op liander.nl).

Gasvrije toekomst en Afval Goed Geregeld

Dankzij recente verbouwingen hebben we ons koel- en verwarmingssysteem losgekoppeld van gas, waardoor we al een belangrijke stap hebben gezet in de richting van een duurzamere energiebron. Ook starten we vanaf september 2023 met het initiatief, 'Afval Goed Geregeld', om afval op de werkplek effectief te scheiden en te verminderen. We geloven dat het nemen van verantwoordelijkheid voor ons afval bijdraagt aan een schonere en gezondere omgeving.

Uw keuze voor duurzaamheid

We waarderen uw betrokkenheid bij duurzaamheid. Daarom bieden we onze gasten de Green Option aan: een keuze om de kamerschoonmaak over te slaan via de tablet op uw kamer. Door samen te werken kunnen we onnodig gebruik van middelen verminderen.

Handdoeken en ecologische schoonmaakmiddelen

In onze badkamers volgen we een milieuvriendelijk beleid met betrekking tot handdoeken. Handdoeken die op de grond worden geplaatst, worden vervangen, terwijl handdoeken aan de haakjes aangeven dat u ze opnieuw wilt gebruiken. Bovendien werken we met ecologische schoonmaakmiddelen (van Hygeniq).

Inclusief werkgelegenheid en CO2-neutraliteit

Ons engagement gaat verder dan alleen milieuaspecten. Met ons 'Open Hiring'-beleid nemen wij mensen in dienst zonder sollicitatiegesprekken of achtergrondcontroles. Dit initiatief biedt kansen aan mensen die moeite hebben om werk te vinden en draagt bij aan een inclusieve samenleving. Bovendien zijn we verheugd om CO2-neutraal te zijn en ons steentje bij te dragen aan het verminderen van onze ecologische voetafdruk.

Voedselverspilling en groene verlichting

We nemen maatregelen om voedselverspilling te verminderen met behulp van onze Cool-Spot, een innovatief koelmeubel dat de versheid van producten behoudt. Daarnaast gebruiken we LED-verlichting en aanwezigheidssensoren om energie te besparen zonder in te leveren op kwaliteit en comfort.

Elektrisch rijden stimuleren

Als pionier op Texel hebben we de eerste snellader geïntroduceerd om elektrisch rijden te bevorderen. We willen een rol spelen in de overgang naar duurzamere vormen van transport en streven ernaar anderen te inspireren hetzelfde te doen.

Samen streven we naar een groenere toekomst, en we nodigen u uit om deel te nemen aan onze inspanningen.