Bezoek Texel met uw elektrische auto

Bent u in het bezit van een hybride of elektrische auto zoals een Tesla, Volkswagen ID3, Nissan Leaf, of een andere e-auto, dan is het altijd even uitzoeken waar u deze op kunt laden, vooral op uw vakantiebestemming! Gelukkig zijn er op Texel genoeg oplaadpunten om uw e-auto weer van stroom te voorzien, zodat u onbezorgd het hele eiland Texel (21 km x 11 km) kunt ontdekken.

Laadpalen bij Van der Valk Hotel Texel-De Koog

Momenteel is er bij Van der Valk Hotel Texel-De Koog één snellader, geschikt voor twee elektrische auto’s met CCS en CHAdeMO connectors. De snellader heeft een vermogen van 50 kW. De laders zijn niet geschikt voor het opladen van hybride auto's.

Laadstations op Texel

Wilt u elders op Texel uw elektrische auto opladen? Momenteel zijn er bijna 70 laadpalen op Texel waar u uw auto weer op kunt laden. De meeste oplaadstations zijn te vinden in en rondom De Koog, maar u kunt zeker ook terecht bij de dorpen Den Burg, Cocksdorp en Oosterend.

Oplaadpunten vlakbij het hotel

Uw elektrische auto opladen op het eiland? Er zijn meerdere mogelijkheden! Naast de laadpaal op ons hotelterrein zijn er in de buurt van ons hotel zijn meerdere laadstations voor uw elektrische auto. De dichtstbijzijnde locaties zijn:

  • Ruyslaan 45, 1796 AC De Koog (Parkeerterrein Ecomare)
  • Californiëweg 443, 1796 PS De Koog (Parkeerterrein Residentie Californië)
  • Schumakersweg 3, 1796 NM De Koog (Parkeerterrein zwembad Calluna)
  • Boodtlaan 80, 1796 BE De Koog (Parkeerterrein Villapark De Koog)

Meer oplaadpunten op Texel

Een overzicht van alle laadstations op het eiland en de beschikbaarheid van de laadstations vindt u op oplaadpunten.nl.

Elektriciteitsnet Texel

Op Texel heeft het elektriciteitsnet zijn maximale capaciteit bereikt. Deze ontwikkelingen hebben gevolgen voor ons stroomverbruik em zo ook onze laadpalen. Er wordt hard aan gewerkt om dit probleem op Texel op te lossen. In 2024 hopen wij duidelijkheid te krijgen over eventuele extra ruimte betreft energie.