OMGEVING VAN TEXEL

ONTDEK DE MUSEA

Musea

Ecomare

Tijdens uw verblijf bij Van der Valk Hotel Texel-De Koog kan een bezoek aan Ecomare Texel niet uitblijven. Ecomare ligt vlakbij ons hotel én de populaire standopgang paal 17. Bij Ecomare kunt u buiten en binnen in de bassins zeehonden, bruinvissen en tientallen andere zeebewoners van heel dichtbij bewonderen.

Bezoek Museum Kaap Skil en ontdek de zeegeschiedenis van Texel! U kunt hier verschillende unieke exposities bekijken. Zo is er van alles te ontdekken over de geschiedenis van visserij, scheepvaart en jutterij. In het openluchtmuseum treft u authentiek ingerichte vissershuisjes, een smederij, bakkerij en een museumwinkel.

Wist u dat de Texelse vuurtoren de enige vuurtoren in Nederland is, waar u aan drie kanten over zee uitkijkt? De 47 meter hoge toren staat aan het gevaarlijkste zeegat van Nederland. Bij helder weer kijkt men uit over het Werelderfgoed Waddenzee naar Vlieland, Wieringen en Den Helder.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden in het huidige Nationaal Park Duinen van Texel honderden bunkers gebouwd. Langs de Nederlandse kust zijn restanten van de Atlantikwall te vinden. Zo kunt u de overblijfselen van een bunker in Den Helder en de bunkers op Texel bezoeken in combinatie met een verblijf in het hotel Van der Valk op Texel.

Texel is beroemd om zijn vele schapen. Ze zijn overal te zien op het eiland! Op de Schapenboerderij Texel kunnen lammetjes geknuffeld worden en komen bezoekers meer te weten over de schapenhouderij en het boerenleven: van schapen scheren, schapen opdrijven tot het zien van oude melkmachines.

Ontdek het maritieme heden en verleden, luister naar de juttersverhalen, kijk leuke filmpjes, verbaas u over de vele aangespoelde spullen. In het Maritiem- en Juttersmuseum ziet u de rijke geschiedenis van het strandjutten in beeld en geluid.