Vuurtoren op Texel

Wist u dat de Texelse vuurtoren de enige vuurtoren in Nederland is, waar u aan drie kanten over zee uitkijkt? De 47 meter hoge toren staat aan het gevaarlijkste zeegat van Nederland. Bij helder weer kijkt men uit over het Werelderfgoed Waddenzee naar Vlieland, Wieringen en Den Helder. Om te kunnen genieten van het weidse uitzicht op de vuurtoren van Texel, op het noordelijkste puntje van het eiland, moeten er eerst zes verdiepingen van de toren beklommen worden. Geen zin om te klimmen? Loop dan lekker rond door de duinen rondom de vuurtoren of geniet van het rode baken langs de kustlijn, tijdens een wandeling over het strand.

DE VUURTOREN VAN TEXEL BEZOEKEN

De vuurtoren is het hele jaar geopend maar de openingsdagen en -tijden wisselen per seizoen. Na een klim van 118 treden wacht een schitterend uitzicht. Voor het beklimmen van de zes steile wenteltrappen is een redelijke basisconditie noodzakelijk. Honden en wandelwagens kunnen niet meegenomen worden. In de toren is geen lift aanwezig, maar het pad naar de vuurtoren is drempelvrij, zodat rolstoelgebruikers wel tot aan de vuurtoren kunnen komen.

Reserveer alvast uw tickets

VUURTORENARRANGEMENT

Overnachten op Texel in een hotel dichtbij zee, Nationaal Park Duinen van Texel en de vuurtoren? Van der Valk Hotel Texel-De Koog is centraal gelegen nabij badplaats De Koog en daarom de perfecte uitvalsbasis voor verschillende dagtrips op het eiland. Met ons fietsarrangement verblijft u 2, 3 of 4 nachten bij Van der Valk Hotel Texel-De Koog in een ruime comfortkamer en kunt u gebruik maken van ons uitgebreid ontbijtbuffet. Na de fietstocht en het bezoek aan de vuurtoren van Texel, kunt u heerlijk genieten van een driegangendiner.