Toeristische informatie

Ontdek Texel!

Musea voor alle leeftijden

Ecomare Texel

Ontdek diverse musea op Texel, zoals de zeehondenopvang Ecomare. Bij Ecomare kunt u buiten en binnen in de bassins zeehonden en tientallen andere zeebewoners van heel dichtbij bewonderen. 

Wat te doen op Texel

De Koog

De Koog is de badplaats van Texel, met sfeervolle winkeltjes en prachtige restaurants is het hier altijd genieten. De Koog ligt op slechts 5 minuten fietsen vanaf ons hotel.

Wilt u lekker fietsen tijdens uw vakantie op Texel? Huur dan een (elektrische) fiets bij Van der Valk Hotel Texel-De Koog. Of stap op uw eigen meegebrachte fiets. Liever niet zelf trappen? Boek dan een E-chopper!

Bezoek de vuurtoren

Vuurtoren Texel

Een bezoek aan de vuurtoren mag natuurlijk niet ontbreken tijdens uw verblijf op Texel! Geen zin om te klimmen? Loop dan lekker rond door de duinen rondom de vuurtoren of geniet van het rode baken langs de kustlijn, tijdens een wandeling over het strand.

Eilandhoppen

Dagtocht Vlieland

Heeft u altijd al willen eilandhoppen tussen de Nederlandse Waddeneilanden? Breng dan tijdens uw verblijf op Texel een bezoek aan Vlieland!

Ontdek de natuur op Texel

Wandelen op Texel

Onthaasten in alle seizoenen? Kom dan wandelen op Texel! Het Van der Valk Hotel op Texel, gelegen naast één van de mooiste natuurgebieden van Nederland, is het perfecte startpunt om één van de prachtige wandelroutes op Texel te ontdekken.

Expeditie voor kids

Expeditie Sommeltjespad

Achter ons hotel, in de natuur van Nationaal Park Duinen van Texel, ligt het Sommeltjespad: een ontdekkingspad voor jonge kinderen in het bos. Sommeltjes zijn, volgens de Texelse legende, kleine aardmannetjes of trollen die lang geleden op Texel leefden.

Voor jong en oud

Het Voedselbos Texel

Texel Tip: Van 1 april tot 1 november kun je dit bos bezoeken en zelf fruit, groente en andere gewassen plukken! Hoe leuk is dat? Of strijk neer in de kas met een kopje koffie, thee en een huisgemaakt gebakje en shop lokale producten voor thuis in de boerderijwinkel.

Bezoek een museum

Museum Kaap Skil

Wilt u een gezellig dagje uit tijdens uw vakantie op Texel? Bezoek Museum Kaap Skil en ontdek de zeegeschiedenis van Texel! Wist u dat Texel eeuwenlang het centrum van de overzeese wereldhandel was? Tientallen scheepswrakken liggen als tijdscapsules op de bodem van de Waddenzee. Vondsten uit deze historische wrakken zijn te zien in Museum Kaap Skil

Per vliegtuig

Vliegveld Texel

Bent u een liefhebber van kleine vliegtuigen? Dan kunt u uw hart ophalen tijdens een gezellige middag vliegtuigspotten! Ook voor een rondvlucht boven Texel kunt u bij het vliegveld op Texel terecht.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden in het huidige Nationaal Park Duinen van Texel honderden bunkers gebouwd. Zo kunt u de overblijfselen van een bunker in Den Helder en de bunkers op Texel bezoeken in combinatie met een verblijf in het hotel Van der Valk op Texel.

Dorpjes Texel

Den Burg

Op 5 kilometer afstand van het hotel ligt Den Burg; het grootste dorp op Texel! Bijna de helft van inwoners van Texel woont in dit dorp. Den Burg heeft vele souvenirwinkels, delicatessenwinkels met lokale lekkernijen, de leukste boetiekjes en nog veel meer! 

Bezoek musea op Texel

Maritiem en Juttersmuseum

Op loopafstand van Van der Valk Hotel Texel - De Koog bevindt zich het Maritiem- en Juttersmuseum! Ontdek het maritieme heden en verleden, luister naar de juttersverhalen, kijk leuke filmpjes, verbaas u over de vele aangespoelde spullen.

Speciaal voor kaasliefhebbers

Kaasboerderij Wezenspyk

Speciaal voor de kaasliefhebbers onder ons, de Kaasboerderij Wezenspyk kunt u niet overslaan tijdens uw bezoek aan Texel. Op 7 kilometer afstand van ons hotel bevindt zich deze boerderij, waar u de echte smaak van Texel proeft!

Een adrenalinekick in de lucht

Parachutespringen op Texel

Bent u op zoek naar een onvergetelijke ervaring vol adrenaline en avontuur, dan is parachutespringen op Texel precies wat u zoekt. Het grootste Nederlandse Waddeneiland biedt niet alleen prachtige landschappen en rustige stranden, maar ook de mogelijkheid om letterlijk uit een vliegtuig te springen en vrij als een vogel te zweven boven de Noordzee.

Prachtige natuurgebieden

De Slufter

De Slufter op Texel is een van de meest iconische en fascinerende natuurgebieden van het Waddeneiland. De Slufter biedt een uniek en dynamisch landschap dat een verhaal vertelt van getijden, zand, water en bijzondere flora en fauna.

Texel en schapen

Schapenboerderij Texel

Texel is beroemd om zijn vele schapen. Ze zijn overal te zien op het eiland! Op de Schapenboerderij Texel kunnen lammetjes geknuffeld worden en komen bezoekers meer te weten over de schapenhouderij en het boerenleven: van schapen scheren, schapen opdrijven tot het zien van oude melkmachines.

Een unieke ervaring

Wadlopen op Texel

Wadlopen is een activiteit waarbij u te voet de drooggevallen zeebodem van de Waddenzee verkent. Dit bijzondere fenomeen biedt een kijkje in een wereld die normaal gesproken verborgen blijft onder het wateroppervlak van de Waddenzee.