Hotel in het bos

Achter het Van der Valk hotel, in het bos, ligt Nationaal Park Duinen van Texel. In het Dennenbos zijn er volop mogelijkheden om in de natuur te recreëren. U kunt er wandelen, fietsen, paardrijden en picknicken. Er is ook een barbecueterrein, meerdere bosspeelplaatsen en een terreinfietsroute.

DENNENBOS

Het grootste deel van het Texelse bos dat is in het begin van de 20e eeuw aangeplant. In het begin plantte Staatsbosbeheer voornamelijk dennen, vandaar de benaming ‘De Dennen’. Oorspronkelijk was het bos bedoeld voor houtproductie, maar nu heeft het vooral een natuur- en recreatieve functie. Om de natuur gevarieerder te maken, worden meer loofbomen aangeplant achter het hotel in het bos. Staatsbosbeheer heeft daar ook open plekken, natuurlijke overgangen en moerasgebieden gecreëerd.

SOMMELTJESPAD

Achter ons hotel, in de natuur van Nationaal Park Duinen van Texel, ligt het Sommeltjespad: een ontdekkingspad voor jonge kinderen in het bos. Sommeltjes zijn, volgens de Texelse legende, kleine aardmannetjes of trollen die lang geleden op Texel leefden. Zodra de maan tevoorschijn kwam gingen de levende wezentjes naar de Sommeltjesberg. ‘s Ochtends, bij het zien van de zon veranderden ze in steen. Langs de wandelroute van 1,5-kilometer kunnen de kinderen op zoek naar Sommeltjes. Maar er is meer: kijk goed om je heen en ontdek nog veel meer dan alleen stenen figuren! 

ETEN, DRINKEN EN OVERNACHTEN IN HET VAN DER VALK HOTEL IN HET BOS

Van der Valk Hotel Texel-De Koog is de perfecte pleisterplaats om een tussenstop te maken of om langere tijd te verblijven. Op de menukaart staan heerlijke gerechten voor een snelle hap of die uitnodigen om uitgebreid aan tafel te schuiven, na een lange dag in de natuur. En door de boslucht slaapt u 's nachts als een roos!