Musea op Texel bezoeken?

Bent u een cultuurliefhebber? Texel heeft een breed scala aan musea! Kom bijvoorbeeld meer te weten over de natuur van Texel en bekijk zeehonden in Natuurmuseum en Zeehondenopvang Ecomare. Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis van onder andere visserij, scheepvaart en jutterij, dan is Museum Kaap Skil aan te raden. Over jutterij gesproken.. In het Maritiem- en Juttersmuseum vindt u de mooiste en meest bijzondere ‘schatten’ die jutters hebben gevonden op het strand van Texel. Door de speurtochten, filmpjes en speel/picknickplaats is dit museum geschikt voor de hele familie!

Bekijk Texel vanuit de vuurtoren

Zeg je Waddeneilanden, dan zeg je natuurlijk: De Vuurtoren! Na het beklimmen van 118 treden heeft u echt een prachtig uitzicht over het eiland. Bij heldere dagen kunt u zelfs Den Helder zien liggen! Daarnaast zijn in de vuurtoren verschillende verhalen over de historie van de vuurtoren te lezen.

Bezoek de schapenboerderij

Texel staat naast de zeehonden natuurlijk ook bekend om zijn schapen! Op de Schapenboerderij Texel kunt u lammetjes knuffelen en komt u alles te weten over het boerenleven. Naast de schapen zijn er op de boerderij ook kippen, konijnen, geiten, varkens, pony’s en een ezel.