Museum Kaap Skil

Wilt u een gezellig dagje uit tijdens uw vakantie op Texel? Bezoek Museum Kaap Skil en ontdek de zeegeschiedenis van Texel! In Museum Kaap Skil kunt u verschillende unieke exposities bekijken. Zo is er van alles te ontdekken over de geschiedenis van onder andere visserij, scheepvaart en jutterij. In de onderwaterarcheologie tentoonstelling kunt u schatten uit scheepswrakken bewonderen. Ook zijn er andere bijzondere vondsten te bekijken die een beeld geven van het leven aan boord van een schip in die tijd. In het openluchtmuseum achter de entree treft u authentiek ingerichte vissershuisjes, een smederij, bakkerij en een museumwinkel. Door de architectuur van het entreegebouw en de exposities, is Museum Kaap Skil bekroond met diverse internationale prijzen. Zo ontving de creativiteit en de presentatie in het museum een speciale vermelding. Wanneer u geïnteresseerd bent naar de historie van het eiland Texel is het bezoeken van het museum zeker de moeite waard! Wilt u graag een dagje uit met het gehele gezin? Ook voor kinderen is er voldoende te beleven in Museum Kaap Skil. Zo is er een doe-route beschikbaar waarmee kinderen door middel van zes activiteiten kennismaken met het zeeleven van vroeger.

Reede van Texel

In de zeventiende eeuw was het eiland Texel een belangrijk knooppunt voor de internationale scheepvaart door de grootste ankerplaats ter wereld: 'De Reede van Texel'. Verschillende grote handelsschepen lagen voor anker aan de kust bij het dorp Oudeschild. Men wachtte totdat het weer gunstiger werd, schepen werden bevoorraad, of gelost. In Museum Kaap Skill komt u meer te weten over de Reede van Texel door de expositie 'Schip in Zicht'. Deze expositie neemt u mee in de verhalen uit deze tijd en bewondert u maar liefst 160 nagebouwde schepen.

Meer informatie en tickets kopen

Museum Kaap Skil is gevestigd in het dorp Oudeschild, op ruim 10 minuten rijden van Van der Valk Hotel Texel – De Koog. Bent u benieuwd naar de openingstijden, tarieven of wilt u een ticket kopen? Bekijk dan de website van Museum Kaap Skil. Heeft u nog geen hotelovernachting op Texel geboekt en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan onze hotelkamers voor uw vakantie op Texel.

Overnacht u bij Van der Valk Hotel Texel - De Koog, dan kunt u de entreetickets voor het museum ook kopen bij de receptie van het hotel. U ontvangt een toegangsvoucher voor het museum bij de receptie. U betaalt hetzelfde tarief als bij het museum en online.