Bouwen aan de toekomst

2021 | Van der Valk Hotels zet toekan op Hotel De Pelikaan Texel 
Hotel De Pelikaan Texel wordt in 2021 Van der Valk Hotel Texel-De Koog. Hiermee is het eerste Van der Valk Hotel op de Waddeneilanden een feit. Derk Langebeek (4e generatie van de Van der Valk familie) gaat terug naar de roots van zijn oma Corry van der Valk-de Wit (1926 – 2017). 'Oma Corry' is geboren en getogen op boerderij ‘de Vooruitgang’ in De Cocksdorp op Texel. Van der Valk Hotel Texel - De Koog is hiermee een droom die is uitgekomen en waar nieuwe familieverhalen geschreven gaan worden. 

De komende tijd wordt het nieuwe Van der Valk hotel op Texel aangepast en vernieuwd. Eén ding is echter onveranderd: “het hotel staat op een van de mooiste plekjes van Texel, dicht genoeg bij de badplaats De Koog om het badleven mee te maken en toch ver genoeg er vandaan om in rust van het omringende natuurschoon te genieten." 

Bent u benieuwd naar alles wat u kunt verwachten vanaf de opening van Van der Valk Hotel Texel - De Koog?

Bekijk de ontwikkelingen van Pelikaan naar Toekan

Historie

2020 | Van alle gemakken voorzien
Het hotel beschikt over 61 hotelkamers en diverse appartementen en is in de loop der jaren aangepast aan de tijd.

1973 | Iedere hotelkamer een eigen douche en toilet
Voorzien van alle gemakken en het comfort dat van een drie sterren hotel verwacht mag worden. 

De jaren ’60 | Kamphuis wordt Hotel de Pelikaan
Het Kamphuis werd een hotel, waarbij het restaurant, de lounge en extra hotelkamers gerealiseerd en bijgebouwd werden. Hotel de Pelikaan bestond toen uit 33 kamers en zes gezamenlijke was- en toiletruimtes. 

1940 -1944 | De toeristenstroom neemt af, maar Kamphuis de Pelikaan blijft bestaan
Om ook in de oorlogstijd gasten te blijven trekken, werd een speciale folder uitgebracht waarin stond dat in tegenspraak met vele angstverhalen Texel in totaal ongeschonden toestand verkeerde. En dat men alleen broodkaarten mee moest brengen en al het andere aanwezig was. Maar natuurlijk had de oorlogstijd invloed op de bezetting, ondanks dat de slaapzalen groter gemaakt werden en men kleine huisjes voor 4, 6 en 8 personen op het terrein had gebouwd.

1934 | Bouw van het Kamphuis De Pelikaan
Deze accommodatie beschikte destijds over 80 bedden en een groot buitenterrein waar gekampeerd kon worden. Een treffende omschrijving uit de folder van toen: "De Pelikaan staat op een der mooiste plekjes van Texel, dicht genoeg bij de badplaats De Koog om het badleven mee te maken en toch ver genoeg er vandaan om in rust van het omringende natuurschoon te genieten."